Поповнення наукових фондів

У науковому фонді НПП «Черемоський» на сьогодні знаходиться 900 зразків флори НПП «Черемоський», що належать до 197 родів та 59 родин. Кожному гербарному зразку колекції «Рослини НПП «Черемоський» молодшим науковими співробітниками надано порядковий номер залежно від дати збору. Зафіксовані, визначені та пронумеровані рослини систематично розподілено за родинами, до яких вони входять. Самі ж родини в гербарній колекції Парку розташовані у алфавітному порядку. Всі дані про зразки рослин (систематичне положення, дата, порядковий номер, місце збору, умови зростання, колектори) занесені до таблиці Excel. 

Колекція "Рослини НПП "Черемоський""

    В 2021 році м.н.с. Савчук Т.В. розпочала формування ліхенологічної колекції НПП «Черемоський» до якої входять 65 зразків симбіотичних організмів – лишайників, які належать до 20 видів, 10 родів,  5 родин та 1 класу рослинності відділу аскомікотових грибів.

    У результаті експедиційних досліджень з території НПП «Черемоський», м.н.с. Дмитроняк Л.М. зібрано 154 гербарних зразків бріофітів. Встановлено, що бріофлора представлена 49 видами.

Ліхенологічна колекція
Колекція бріофлори

    Ст.н.сп. Гребенщиков В.О. поповнив анотований систематичний список видів грибів та грибоподібних організмів, зареєстрованих на території НПП «Черемоський». Його обсяг становить 322 види, які належать до 171 роду, 77 родин, 33 порядків, 12 класів та 4 відділів, фунгарій містить 559 зразків (в тому числі фотофунгарій – 101 зразок).

    Науковий співробітник Д.І. Юзик  оформила 8 ентомологічних колекцій, до яких увійшли представники з рядів Твердокрилі, Перетинчастокрилі, Прямокрилі, Двокрилі, Клопи, Бабки та Лускокрилі. Інвентаризовано 1305 видів безхребетних, з них 5 нових видів для фауни НПП «Черемоський» у поточному році.

Інсеровані зразки грибів із колекції мікобіоти
Ентомологічна колекція

     Поповнено наукові фонди також за рахунок карток фенологічних спостережень, які надходять у науково-дослідний відділ від майстрів з охорони природи Перкалабського та Селятинського ПНДВ  НПП «Черемоський».