Збереження ведмедя бурого та рисі євразійської на території НПП «Черемоський»

Протягом останніх десятиліть рідкісні хижаки України – ведмідь бурий та рись європейська, на жаль опинилися під загрозою вимирання. Всі природоохоронні установи в нашій державі за підтримки Всесвітнього фонду природи WWF-Україна займаються впровадженням програми відновлення популяцій цих рідкісних видів тваринного світу.

З метою активізації пізнавальної діяльності учнівської молоді та дослідження природи рідного краю, співробітниками відділу еколого-освітньої роботи та рекреації НПП «Черемоський» А.ТЕРЕН та О.ТОМНЮК для учнівської молоді Селятинського та Галицівського ЗЗСО проведено екологічне заняття на тему: «Збереження ведмедя бурого та рисі євразійської на території НПП «Черемоський». Учні з цікавістю розглядали презентаційний матеріал, вивчаючи біологію та поширення рідкісних видів тваринного світу. Ознайомились з оселищами ведмедя та рисі, планами та методами ефективного збереження виду на місцевому рівні. Висловлюємо слова вдячності дирекції та педагогам навчальних закладів за плідну співпрацю та всебічний розвиток шкільної молоді.

Екологічне виховання молоді, формування широкого світогляду, проявляє закоханість в дивовижну природу рідного краю, налагодження тісних взаємозв’язків «людина - природа» за для збереження та відновлення природних багатств величних Карпат.